Produkty

Prosto z naszego browaru…

Poznaj świat piw, które najlepiej smakują „w cieniu”. Tych kilka stylów piwnych, które prezentujemy to wcale nie jest nasze ostatnie zdanie… Już niebawem zaskoczymy Was zupełnie nowym produktem.

 


 

 

Jasne… w cieniu

TYPU KOLOŃSKIEGO

 

 

ALK. 4,5% | EKSTR. 11%


Piwo górnej fermentacji, typ koloński, warzone w tradycyjny sposób – w otwartych kadziach; wyprodukowane ze słodów jęczmiennych
i pszenicznych. Jasne i lekkie, o złotym kolorze. Aromat jasnego pieczywa z akcentami owocowymi.

Niepasteryzowane. Niefiltrowane.


Składniki: woda, słody (jęczmienny, pszeniczny), chmiel, drożdże
Serwować w temperaturze: 8°C

 

 

 

Czerwone… w cieniu

RED IRISH ALE

 

 

ALK. 4,5% | EKSTR. 12%


Piwo górnej fermentacji, typu irlandzkiego, warzone w tradycyjny sposób – w otwartych kadziach; wyprodukowane ze słodów jęczmiennych. Lekkie do spożycia, o kolorze bursztynowo-czerwonym. Aromat karmelowy, lekko słodowy.

Niepasteryzowane. Niefiltrowane.


Składniki: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże górnej fermentacji
Serwować w temperaturze: 10-12°C

 

 

Pszeniczne… w cieniu

Amerykańska pszenica

 

 

ALK. 5,5% | EKSTR. 13%


Piwo górnej fermentacji, typu american wheat, warzone w tradycyjny sposób – w otwartych kadziach; wyprodukowane ze słodów pszenicznych i jęczmiennych. Naturalnie mętne, o słomianym kolorze. Aromat cytrusowy, lekko biszkoptowy.

Niepasteryzowane. Niefiltrowane.


Składniki: woda, słody (pszeniczny, jęczmienny), chmiele amerykańskie, drożdże
Serwować w temperaturze: 6-8°C