Prosto z naszego browaru…
Poznaj świat piw, które najlepiej smakują „w cieniu”. Tych kilka stylów piwnych, które prezentujemy to wcale nie jest nasze ostatnie zdanie… Już niebawem zaskoczymy Was zupełnie nowym produktem.

NOWOŚĆ OD BWC
N’Zappa „Na fali szczęścia”
NEW ZEALAND PALE ALE
ALK. 5,2% | EKSTR. 13%
Piwo górnej fermentacji, warzone w tradycyjny sposób – w otwartych kadziach; wyprodukowane ze słodów jęczmiennych, pszenicznych i chmieli nowo-zelandzkich. Wyczuwalny aromat owoców tropikalnych wraz z intensywną goryczką.
Niepasteryzowane. Niefiltrowane.
Serwować w temperaturze: 11°C
Składniki: woda, słody (jęczmienny i pszeniczny); chmiel, drożdże

DOSTĘPNY W SPRZEDAŻY
OBSESSION
CURACAO SESSION SAISON
ALK. 5,5% | EKSTR. 13%
Piwo górnej fermentacji, typ session saison, warzone w tradycyjny sposób. Orzeźwiający smak owoców cytrusowych, aromat ziołowy/korzenny z akcentami żywicznymi. Kolor bursztynowy. Idealne na upały.
Niepasteryzowane. Niefiltrowane.
Serwować w temperaturze: 12-14°C
Składniki: woda, słody (jęczmienny, pszeniczny), chmiel, suszona skórka pomarańczy, limonka, drożdże

Jasne… w cieniu
TYPU KOLOŃSKIEGO
ALK. 4,5% | EKSTR. 11%
Piwo górnej fermentacji, typ koloński, warzone w tradycyjny sposób – w otwartych kadziach; wyprodukowane ze słodów jęczmiennych
i pszenicznych. Jasne i lekkie, o złotym kolorze. Aromat jasnego pieczywa z akcentami owocowymi.
Niepasteryzowane. Niefiltrowane.
Serwować w temperaturze: 8°C
Składniki: woda, słody (jęczmienny, pszeniczny), chmiel, drożdże

Czerwone… w cieniu
RED IRISH ALE
ALK. 4,5% | EKSTR. 12%
Piwo górnej fermentacji, typu irlandzkiego, warzone w tradycyjny sposób – w otwartych kadziach; wyprodukowane ze słodów jęczmiennych. Lekkie do spożycia, o kolorze bursztynowo-czerwonym. Aromat karmelowy, lekko słodowy.
Niepasteryzowane. Niefiltrowane.
Serwować w temperaturze: 10-12°C
Składniki: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże górnej fermentacji

Pszeniczne… w cieniu
AMERYKAŃSKA PSZENICA
ALK. 5,5% | EKSTR. 13%
Piwo górnej fermentacji, typu american wheat, warzone w tradycyjny sposób – w otwartych kadziach; wyprodukowane ze słodów pszenicznych i jęczmiennych. Naturalnie mętne, o słomianym kolorze. Aromat cytrusowy, lekko biszkoptowy.
Niepasteryzowane. Niefiltrowane.
Serwować w temperaturze: 6-8°C
Składniki: woda, słody (pszeniczny, jęczmienny), chmiele amerykańskie, drożdże